מתכון לעוגת פירות חגיגית

מתכון לעוגת פירות חגיגית וקלה להכנה.

עוגת בסיס:
מצרכים:
6 ביצים שלמות
200 גרם סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
1 כוס קמח
1 א.אפיה

אופן הכנת הבסיס:
להקציף את הביצים השלמות עם הכוס סוכר כ7 דקות.
לערבב כוס קמח עם האבקת אפיה בנפרד.
להוסיף לתערובת הביצים 2 כפות שמן, 2 כפות מיץ לימון, וניל,קליפת לימון ומלח.
לבחוש בעדינות ולאחר מכן להוסיף את תערובת הקמח.
לבחוש היטב בתנועות עטיפה.
לצקת לתבנית(26) משומנת ולאפות 50 דקות עד שקיסם העוגה שננעץ יוצא נקי.

הכנת המילוי:
מצרכים:
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 אבקת ג׳לי בטעם משמש
פירות:אננס,קווי,ענבים שחורים,אפרסקים משומרים ודובדבנים
כוס חלב
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר
רבע כוס ברנדי או ליקר פירות משובח

אופן הכנה:
מקציפים את השמנת מתוקה יחד עם האינסטנט והחלב ומניחים במקרר.
את המים,הסוכר והברנדי מחממים בכלי קטן עד המסת הסוכר.
מקלפים את האננס והקיוי וחותכים לפרוסות.
מניחים את הפירות מופרדים בצד.

הרכבת העוגה:
את העוגה האפויה חותכים באמצע לשני עיגולים שווים.
מרטיבים את החלקים הפנימיים של העוגה עם הסירופ הברנדי שהכנו.
מורחים שכבה דקה של הקרם שמנת מתוקה ומניחים חלק מהפירות על השמנת ומכסים עם העיגול העליון.
מצפים את כל העוגה בקרם שמנת ומסדרים את הפירות מעל:פלחי אפרסקים בקוטר החיצוני של העוגה.
חציי דובדבנים אחריי האפרסקים כלפי פנים.
אחריי הדובדבנים קיווי ואז ענבים.
מכינים את האבקת ג׳יל עם כוס מים חמים ומניחים להתקרר.
אחריי שהג׳לי התקרר, לפזר על הפירות באחידות.