מתכון לעוגת גבינה אפויה ואפרסקים

מצרכים:
לבסיס העוגה:
חבילת בישקוטים

למילית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5% (250 גר')
1 גביע גבינה נפוליון 28% בטעם שמנת טבעית
1 גביע מעדן yolo בטעם שוקולד לבן
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג
קורט מלח
חופן חמוציות

לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג
1 גביע מעדן yolo בטעם שוקולד לבן
1/2 כוס חלב

לקישוט:
1 קופסא חצאי אפרסקים חתוכים לרצועות
חופן חמוציות

אופן ההכנה:
להכנת התחתית:
מניחים את הבישקוטים האחד לצד השני על תחתית תבנית עגולה, והיא תשמש כתחתית לעוגה.
חותכים 5 חצאי אפרסקים לרצועות ומניחים את הרצועות על הבישקוטים.

הכנת מילית הגבינה:
מפרידים את הביצים לחלמונים, וחלבונים.
מוסיפים את החלבונים והסוכר והמלח לקערת מיקסר, ומערבלים עד קבלת קצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה. מקציפים את החלמונים, עד שמתקבלת בלילה חלקה. מוסיפים לקערה את הגבינות, המעדן, אבקת הפודינג, והקורנפלור ומעבדים עד קבלת בלילה אחידה וחלקה. מקפלים את הבלילה לקצף החלבונים, ומוסיפים את החמוציות. מניחים בתנור אפייה תבנית אפייה עם 4 כוסות מים. מחממים את התנור לטמפרטורה של כ- 200 מעלות. יוצקים את בלילת הגבינה לתבנית, המכילה את תחתית העוגה. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות, ומכניסים את התבנית לתנור. אופים במשך כ- 45 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לעוגת הגבינה להצטנן.

הכנת הציפוי:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג, המעדן והחלב, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
הרכבת העוגה:
מורחים את קרם הציפוי על עוגת הגבינה. מקשטים עם רצועות אפרסקים וחמוציות.
מכניסים את העוגה למקרר למשך כ- 5 שעות, ומגישים קר.