מתכון לאמפנדס בשרי

יש לי מתכון לאמפנס בשרי – אוכל דרום אמריקאי תמיד משך אותי. אני לא ילדת ארגנטיה או אחת המדינות הדרום אמריקאיות, אבל יש לי מתכון מדהים לאמפנדס בשרי. לפני כל ארוחת בשר, הארגנטינאים אוכלים אמפנדס בשר כמנה ראשונה.

המצרכים לבצק:
3 כוסות קמח רגיל מנופה
1 כוס מים
100 גר מחמאה, חמאה
או חצי כוס שמן
1 כפית מלח

אופן הכנת הבצק:
להכניס כל החומרים לקערה וללוש היטב עד קבלת בצק רך
אם נדבק להוסיף מעט קמח

למלית:
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול
קופסת עגבניות מרוסקות
1/2 כפית מלח
1כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מעט צ'ילי יבש גרוס חלוי במידת החריפות שמעוניינים
1 כף אבקת מרק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3-4 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית

אופן הכנת המלית:
מחממים שמן במחבת ,
מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים שום ומערבבים.
מוסיפים בשר ומפוררים את הבשר עם מזלג שלא יהיו גושי בשר
מוסיפים את העגבניות
מתבלים במלח, פלפל, פפריקה אבקת מרק וצ'ילי ומנמיכים את האש. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
מבשלים כעשר דקות, ומקררים מעט

אופן הכנת האמפנדס:
מרדדים את הבצק לא עבה וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
מניחים במרכז כל עיגול ממלית הבשר. סוגרים ומהדקים . ובעזרת מזלג לוחצים את הקצוות ליצירת מראה מעוצב.
מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מברישים בביצה טרופה ואופים במשך כ-20 דקות עד שהאמפנדס מזהיבים. מגישים.