עוף שלם במרינדת בירה על הוובר

עוף שלם במרינדת בירה. הטעמים העשירים של בירה מסוג אקסטרא סטאוט יעניקו לעוף טעם בלתי נשכח.
מרינדה:
בקבוק בירה מסוג אקסטרא סטאוס (כמו גינס)
¼ כוס שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin)
¼ כוס דבשה דבשה (או בשמה האחר מולסה Molasses)
1 כפית גרדת לימון
3 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית עלי טימין טריים קצוצים
2 כפיות חרדל דיז'ון
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 עוף שלם נקי

בקערה גדולה טורפים את כל מרכיבי המרינדה

חותכים את העוף ל-8 : 2 נתחים של חזה, 2 כרעיים מחולקים לשוק וירך ו-2 כנפיים.
עדיף לבקש מהקצב.

שמים את נתחי העוף בשקית גדולה ניתנת לסגירה, ומוזגים פנימה את המרינדה. מוציאים את האוויר החוצה וסוגרים את השקית.
מסובבים את השקית כך שהמרינדה תכסה היטב את הנתחים מכל הכיוונים.
מעבירים למקרר – בין 4 שעות לילה שלם. מדי פעם הופכים את השקית.

אחרי לילה במקרר מוציאים את נתחי העוף, ושומרים את המרינדה בצד.
מעבירים את המרינדה לסיר קטן, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
מוזגים בערך ¾ כוס לקערה קטנה ושמים ליד הגריל.
מחממים את הוובר לטמפרטורה בינונית, 175 – 230 מעלות. את המנה מכינים בצלייה ישירה.
מניחים את נתחי העוף על הגריל שהעור פונה כלפי מעלה.
צולים עם המכסה של הוובר סגור, עד שהבשר מוכן. תוך כדי צלייה הופכים את הנתכים פעמיים.
זמן צלייה של 40 עד 50 דקות. את החזה והכנפיים צולים 30 עד 40 דקות.
ברבע השעה האחרונה מורחים מהמרינדה על נתחי העוף מספר פעמים.
כשהעוף מוכן מורידים מהאש ומגישים עם שארית המרינדה.