ישראל פלדמן – מתכון לשיפודי עוף עם ירקות

שיפודים הם מאכל אהוד על ידי אזרחי ישראל ובמרבית הפעמים יהיה זה בשר הבקר שיככב מעל המנגל. אבל לא תמיד צריך לחכות לאירועי "על האש" על מנת ליהנות משיפוד טוב ואפילו בריא. כל מה שצריך הוא לרכוש חזה עוף שלם מחברת ישראל פלדמן בע"מ, קצת ירקות ולהדליק את התנור.

מרכיבים

חבילת שיפודים
2 קילו חזה עוף שלם
2 עגבניות
2 קישואים
2 בצל
1 גמבה
שמן זית
3 שיני שום קצוצות
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה תיבול עוף בגריל

אופן ההכנה:

חותכים את חזה העוף לחתיכות גסות ומרובעות, מניחים בקערה ומוסיפים את התבלינים, השום ושמן הזית. לאחר מכן חותכים את הירקות לחתיכות גסות מספיק כדי שיוכלו להיתפס בשיפוד ומתבלים גם אותן בתיבול עדין. בשלב זה מתחילים להרכיב את השיפודים. מומלץ להתחיל מירק קשיח כמו הגמבה או הבצל ולמקם במרכז השיפוד 2-3 חתיכות עוף. מכניסים את השיפודים לתנור וצולים בגריל בחום גבוה.