קציצות דג עם פול ירוק, ארטישוקים וכוסברה

המתכון המושלם לקציצות דג ממסעדת רפאל של השף -רפי כהן

המרכיבים:

לקציצה: 500 גרם דג ים 5 פלפלים אדומים יבשים, מושרים במים ומנוקים מזרעים 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מזרעים 4 שיני שום 2 צרורות כוסברה שטופה היטב ומיובשת 1 כף שמן 1/2 כף פלפל לבן גרוס 1/2 כף מלח 3 בצלים בינוניים קלופים לתבשיל: 8 לבבות ארטישוקים נקיים וחצויים לשניים 4 כוסות פול ירוק (אפשר קפוא) 4 פלפלים אדומים מתוקים, מנוקים מזרעים וחתוכים לאורך 8 שיני שום חצויות 1 כוס כוסברה קצוצה גס 1/2 כף פלפל לבן גרוס 1/2 כוס מיץ לימון מלח 1/2 כוס שמן תירס אופן ההכנה: טוחנים את הדג, רצוי במטחנת בשר, לתוך קערה. ממשיכים לטחון את הפלפלים, הכוסברה והשום ומסיימים בבצלים כדי ש"יסחבו" את כל השאריות איתם לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה. בינתיים מכינים את התבשיל. מכניסים את כל מרכיבי הבישול לסיר רחב ועמוק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור, עד שהפול רך. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, משמנים קלות את כפות הידיים, ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של שזיף קטן. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה פתוח עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה בהגשה.