פוקצ'ה עם בצל

פוקצ'ה בצל- מתכון מנצח שמעניק טעימה נפלאה וטעימה של לחם עם בצל מטוגן

מצרכים:

500 גר' קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה מלח
300 מ"ל מים
1 בצל קצוץ דק
5 כפות שמן זית
מלח גרוס

אופן הכנה:
במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהבצל הופך לשקוף. מוציאים את הבצל מהמחבת ומניחים בצלוחית.
מוסיפים את הקמח, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר ומערבלים במשך כשקה אחת. יוצקים 3 כפות שמן ומערבלים. יוצקים את המים לאט, תוך כדי ערבול. מערבלים במשך כ- 8 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך כ- 2 דקות נוספות.
מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה במקום חמים, עד להכפלת נפחו, ובמשך כשעה אחת. מוציאים את האוויר מן הבצק ע"י לישה. ונותנים לבצק לתפוח פעם נוספת במשך כ- 30 דקות. מחלקים את הבצק לשני כדורים, ויוצרים צורת דיסק בעובי 2 ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים על פני הבצק את שמן הזית, ומפזרים את הבצל המטוגן. מתפיחים את הבצק במשך כ- 15 דקות נוספות. מפזרים על פני הבצק מעט מלח גרוס.
מכניסים את תבנית האפייה עם הבצק והבצל לתנור אפייה. שחומם מראש לטמפרטורה של 270 מעלות למשך כ- 10. מורידים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ- 10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.

בתאבון……