קינוח מקפא תותים וקיווי בשמנת מתוקה

מצרכים:
500 גרם תותים
2 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון סחוט

להכנת הקיווי:
3 יח' קיווי מקולף
2 כפות סוכר

להכנת הקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

לקישוט:
6 תותים פרוסים
מעט אגוזי מלך גרוסים
עלי נענע

אופן ההכנה:
הכנת מקפא תותים בשמנת :
יוצקים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה ומוסיפים סוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
מחלקים את הקצפת- 2/3 מהקצפת לקערה בינונית, ו- 1/3 לקערה קטנה.
מוסיפים לקערה של מעבד מזון את התותים, הסוכר ומיץ הלימון, ומעבדים לתערובת אחידה ולא חלקה, במספר פולסים. מחלקים את תערובת התותים ל- 2 קעריות. באחת מוסיפים 350 גר' מחית תותים, ובשנייה יוצקים 150 גרם מחית תותים, ומניחים במקרר.
מוסיפים את מחית התותים הגדולה (350 גר') לקצפת הנמצאת בקערה הבינונית ,ומקפלים עד שמתקבל מרקם אחיד. יוצקים לתבניות אישיות מסיליקון. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כשעתיים.

הכנת מקפא הקיווי:
מוסיפים לקערה של מעבד מזון את הקיווי והסוכר, ומעבדים לתערובת אחידה ולא חלקה, במספר פולסים.
מוסיפים את תערובת הקיווי לקצפת, הנמצאת בקערה הקטנה , ומקפלים עד שמתקבל מרקם אחיד. יוצקים לתבניות אישיות מסיליקון. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כשעתיים.

ההגשה:
מפזרים בצלחת מעט גרגירי אגוזי מלך גרוסים, מניחים מקפא תותים וליד 2 מקפאים קטנים של קיווי. יוצקים על מקפא התותים מעט ממחית התותים , מקשטים בעלי נענע ומגישים.

בתאבון….