מתכון לקבב ישראלי

מתכון לקבב קל להכנה. אין כמו קבב או קציצות קבב על האש. כולם אוהבים קבב מבוגרים וילדים כאחד. מתכון לקבב ישראלי מהיר וקל להכנה. תנסו ותבינו

מתכון לקבב ישראלי חריף

מצרכים:
1 ק"ג בשר כבש או טלה טחון גס
300 גר' שומן כבש
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף מנוקה לקצוץ
כוס כוסברה קצוצה
1 כפית בהרט מתוק
1 כפית פפריקה אדומה
4 כפות נענע קצוצה
חצי כוס צנוברים
1 כף גרגירי כמון שלמים
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מכניסים את כל הבשרים, התבלינים, עשבי התיבול והצנוברים.
מערבבים מעט אין צורך בלישה, אלא בקיפול הבשר עם כל התבלינים.
מכניסים למקרר לכ-4 שעות, לאחר מכן יש להוציא את תערובת הבשר כ-שעה לפני צלייתו על הגריל.
הכינו קציצות במשקל של 150- 200 גר' לפחות ושפדו את הקבב על שיפוד ברזל.
טיפ: במידה ואין לכם שיפוד ברזל, ניתן לשפד על שיפוד עץ.
לפני שיפוד הקבב יש להרטיב באופן יסודי את מקלות השיפוד, ולאחר מכן לשפד את הקבב.