פאי ברוקולי וכרישה

פאי ברוקולי כרישה וגבינות

מצרכים (לתבנית בקוטר 21 ס"מ):

לקלתית:
1.5 כוסות קמח – פחות 2 כפו2 כפות קורנפלור
100 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
2 חלמוני ביצה
2 כפות מים
1/2 כפית מלח

מילוי:
פרחי ברוקולי טריים, שחולטו במים רותחים
1 כרישה (החלק הלבן בלבד) חתוך לטבעות דקות
50 גרם גבינה בולגרית מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
40 גרם חמאה

רוטב רויאל:
1.5 כפות קמח
250 גרם שמנת מתוקה
2 ביצים
2 שיני שום כתוש
1 קורט מלח ופלפל שחור
1 קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מוסיפים את טבעות הכרישה, ומאדים עד שהטבעות מתרככות. מורידים את המחבת מהכיריים, ומניחים בצד.

הכנת הקלתית:
מוסיפים לקערת מערבל מזון את החמאה והמלח, ומערבלים. מוסיפים את חלמוני הביצה, המים, הקמח והקורנפלור. מערבלים במהירות בינונית במשך כ-10 דקות.
מוציאים את הבצק. יוצרים דיסקית, ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך כשעה אחת. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה בקוטר 27 ס"מ. מניחים את בתבנית אפייה, ומהדקים לבסיס התבנית והדפנות הפנימיים.

רוטב רויאל:
מוסיפים לקערת מערבל מזון את כל מצרכי רוטב הרויאל, למעט הקמח, ומערבלים במהירות איטית
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול, את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הפאי והאפייה:
מוסיפים לתבנית את פרחי הברוקולי החלוטים, טבעות הכרישה המטוגנות, והגבינות. יוצקים את רוטב הרויאל. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-150 מעלות, למשך כ- 50 דקות, עד שהפאי מקבל גוונים זהובים. מוציאים מהתנור, ומצננים מעט לפני הגשה.

בתאבון….