עוגת גבינה אפויה על קלתית ביסקוויטים וציפוי שוקולד

לקלתית:
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
1 כף קקאו
2 כפות סוכר חום כהה

למלית:
2 מיכלי גבינה לבנה 9% שומן
2 מיכלי גבינת שמנת 28%
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
5 ביצים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס קמח

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
10 תות שדה מעובדים
1 כף סוכר

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
מוסיפים לקערת המיקסר חמאה מומסת, קקאו וסוכר חום כהה וממשיכים לעבד, עד שנוצרת תערובת פירורית.
מהדקים את פירורי הביסקוויטים הלחים לתחתית התבנית המשומנת.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 ועלות, ואופים במשך כ-10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בצד.
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
הכנת תערובת גבינה:
מוסיפים לקערה גדולה גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, וניל ומלח, וטורפים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערה את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי שטורים את הבלילה בין הוספת הביצים.
מוסיפים לקערה את הקמח, וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את תערובת הגבינה על הקלתית האפויה, ומחזירים את התבנית לתנור לאפייה נוספת במשך כ- 60 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא תופחת, מזהיבה ומעט רוטטת בחלק המרכזי שלה.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים את העוגה לצינון במקרר במשך 5 שעות לפחות.
הכנת ציפוי השוקולד:
מוסיפים שמנת מתוקה לסיר ומחממים עד לסף רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. יוצקים את גנאש השוקולד על גבי העוגה ומיישרים בעדינות. מאפשרים לו לזלוג מעט לדפנות.
מחזירים את העוגה למקרר, ומצננים.
הגשה:
לפני ההגשה חותכים את העוגה לפרוסות. על כל פרוסה יוצקים מעט ממחית תות השדה והסוכר, ומגישים.
בתאבון……