מתכון לסלט מטבוחה

אין כמו מתכון לסלט מטבוחה מרוקאית ליום שישי בערב. אנחנו אוכלים אותו עם חציל מטוגן. סלט מטבוחה מרוקאית חריפה

מצרכים לסלט מטבוחה:

15 עגבניות,קלופות חתוכות גס
4 שיני שום, קצוצות גס
3 פלפלים חריפה חתוכים לרוחב (כך שניתן להוציא אותם מהסנדוויץ')
4 כפות שמן אדום (הסבר בהמשך)
1 וחצי כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית סוכר

אופן הכנת סלט מטבוחה

במעבד מזון קוצצים את העגבניות גס.. שימו לב לא יותר מ 4-5 לחיצות על מעבד המזון.
אל תהפכו את הסלט לרוטב עגבניות..
תשתדלו להשאיר חתיכות קטנות של עגבנייה.
מוסיפים את העגבניות לסיר עמוק ורחב, מוסיפים את השום הקצוץ גס וסוכר.
מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כל כמה דקות. הבישול הראשוני לוקח כשעה.
שימו לב עד שאין נוזלים בכלל בסיר.
מוסיפים שמן אדום
מתכון שמן אדום:
בצנצנת זכוכית מכניסים 5 כפות פפריקה מרוקאית וחצי כוס שמן זית איכותי.
נותנים לשמן לעלות מעלה ולפפריקה לשקוע מטה.
אם תכינו את זה מראש זה יקצר לכם את הכנת סלט מטבוחה.
בדרך כלל לוקח כשעה לפפריקה לשקוע.
מוסיפים אל תוך סיר העגבניות רק את השמן כ 4-5 כפות שמן אדום, ללא הפפריקה.
מוסיפים את הפלפל החריף והמלח.
מבשלים עוד כשעה על אש קטנה.
זהו חברים יקרים, יש לכם סלט מטבוחה מרוקאי טעים ביותר….