מתכון לכרובית בתנור עם טחינה מתובלת

שמי נעם, הייטקיסט בשקל. (כי זה חרא של שכר) שף אני לא. גם לא בשלן מי יודע מה ושלא נדבר על אפייה שזה דיי הסיוט הגדול שלי. הא ,גם לא כותב מאמרים או מתכונים ברמה של כותבי תוכן,

 

יתרה מזה אני אפילו די דיסלקט (גאה) אבל יש משהו אחד שאני הכי אוהב לעשות . לבשל. באמת,

לקחת מתכון לפרק אותו לגורמים ולהתחיל להנדס אותו מחדש.

רוב המתכונים שלי הם מבית אמא. מרוקאית אסלית, שנראית ומתנהגת כמו פולניה אמיתית

הכל התחיל בשהות שלי בניו יורק. אחרי יום עבודה מזורגג במובינג, אתה חוזר הביתה וכל הדרך מריח את ריח ההמבורגרים מהרחובות הכי נחשקים בני יורק. כוס אמ… למה אני שומר כשר יא רבק. מי הכניס לי את הג'וק הזה לראש. מה רע בלהיכנס למסעדה, ל"דפוק" המבורגר וללכת הביתה שבע ומרוצה מארוחת המבורגר ב 8$ עם צ'יפס וקולה.

אז זהו שאי אפשר. דביל,אתה שומר כשר. לך לך הביתה תכין לעצמך לבד.

וככה התחלתי את יחסי האהבה שנאה ביני לבין המטבח

אז מה מבשלים כשלא יודעים לבשל אבל חולים על בשר? ניחשתם נכון

מבשלים ירקות.:) כי לא היה כסף מי יודע מה לבשר. בכל זאת עבדתי במובניג..

 המתכון הראשון שלי היה: כרובית בתנור על מצע טחינה מתובלת.

 

:המצרכים

 

כרובית קטנה

3 ענפי טימין

פלפל גרוס

מלח גס

4 כפות שמן זית אולי טיפה אחת יותר

2 כפות אבקת מרק בצל

מעט מים

טחינה – נכין בהמשך

 

אופן ההכנה:

 

יש לבשל כ- 4 דקות את הכרובית במים חמים ולהוציא למגבת

על נייר אפייה, מלטפים את הכרובית עם שמן הזית. זהירות לא להתחרמן מזה

מוסיפים את הטימין ,רק העלים. על גבי הכרובית.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם חברים

בקערה מערבבים 2 כפות אבקת מרק בצל, מוסיפים מים חמים.

מערבבים מעט ומורחים על הכרובית.

עוטפים את הכרובית בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש. 180 מעלות כ- 50 דקות

לאחר מכן, מסירים את נייר האפייה ואופים.צולים עוד 20 דקות עד להשחמה יפה

שימו לב, לא לשרוף את פרחי הכרובית

 

טחינה:

טחינה,מים,לימון,שום,ומלח.

באמא שלכם, אין מצב שאתם לא יודעים להכין טחינה נכון… (אני יוצא מנקודת הנחה. שאם הגעתם לאתר הזה, יש לכם מושג בבישול) טחינה חברים, מערבבים הכל עד לסמיכות הרצויה ויאללה.

 

מצלחתים:  4-5 כפות טחינה על צלחת הגשה יפה. מנחים את הכרובית מעל. זולפים מעט שמן זית,פפרקיה אדומה ומעט מעט פלפל שחור על הטחינה

קונים לחם או חלה. בעצם אופים בבית לחם או חלה.. וקדימה לעבודה…יש מתכוני לחם או חלה כאן באתר

מתכון כרובית בתנור על מצע טחינה. מתכון מבחור שנגמרו לו העיניים והתרוקן לו המוח מלכתוב מתכון אחד!. בתאבון

 

נעם