מתכון לרוטב פולו רוסו איטלקי

 מתכון לרוטב פולו רוסו –  אני אוהבת אוכל איטלקי. זה אחד המטבחים הטובים ביותר בעיני. כמובן גם הטעימים והטריים ביותר (בעיני כמובן). מילדות אני זוכרת את הפסטה שאבי היה מכין לי. "פולו רוסו" – נתחי חזה עוף מוקפצים עם שמן זית,עגבניות טריות ועשבי תיבול.
אז קבלו מתכון מדיוק לפסטה ברוטב פולו רוסו איטלקי

10 כפות שמן זית
1/2 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות
6 עגבניות טריות חתוכת לקוביות
3 שיני שום קצוצות דק
10 עלי בזיליקום טריים
1 כפית עשבי תיבול יבשים
חבילת פסטה לאחר בישול
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל ולאחר מכן את השום עם 4 כפות שמן זית ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את שאר שמן הזית ומקפיצים את העוף עם מעט מלח וחצי כף עשבי תיבול עד להזהבה בלבד ומניחים בצד.
מטגנים את העגבניות עד להתרככות ומוסיפים את הבצל והשום.
מבשלים את הרוטב מספר דקות כ -10 (לא להוסיף מים)
מוסיפים את נתחי חזה העוף, מפלפלים ,מוסיפים מלח ואת שאר עשבי התיבול.
מבשלים עוד כ -3 דקות וסוגרים את האש.

בצלחת הגשה, מניחים חופן של פסטה ומעל את הרוטב פולו רוסו.
מפזרים מעט עלי בזיליקום לקישוט..
ובתאבון.
מתכון לרוטב פולו רוסו