מתכון לקובה סלק – מעדן מהמטבח העירקי

מצרכים:
למעטפת הקובה:
2.5 כוסות סולת
1 כפית מלח
2 כוסות מים
1 כף שמן

למילית:
400 גרם בשר בקר טחון
חופן עלי כרפס קצוצים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 כף אבקת מרק עוף אמיתי של אוסם
קורט מלח פלפל שחור
קורט בהרט

למרק:
3-4 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ
3 סלק בינוני חתוך לשמיניות
2 כפות רסק עגבניות
4-5 גבעולי כרפס
מיץ מ – ½ לימון
4 כפות סוכר
2 כפות אבקת מרק עוף אמיתי של אוסם
1/2 כפית מלח
קורט פפריקה חריפה
7 כוסות מים

אופן ההכנה:
המרק:
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את הסלק וממשיכים לטגן כ-2 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ואת גבעולי הכרפס, מיץ לימון, סוכר מלח ופפריקה.
יוצקים 7 כוסות מים, מוסיפים אבקת מרק עוף אמיתי של אוסם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

המילית:
מוסיפים לקערה את כל חומרי המלית, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים לתערובת לנוח במשך כ- 10 דקות לספוג את הטעמים.

הקובה:
יוצקים סולת לקערה גדולה ומוסיפים את המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ומעט דלילה (אם יש צורך ניתן להוסיף מים). ממתינים 5 דקות עד לספיגת המים.
מרטיבים מגש במעט מים. מחלקים את תערובת הסולת לכדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים על גבי המגש הרטוב.
בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.
נוטלים כפית גדושה ממלית הבשר ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות מסביב למלית. מגלגלים בעדינות לכדור עגול וחלק.
מניחים ע"ג המגש הרטוב, וממשיכים עד לסיום כל כדורי הסולת.

השלב האחרון:
מניחים בסיר המרק הרותח 7-8 כדורי קובה מוכנים, ממתינים דקה ומוסיפים עוד 7-8 עד גמר הקובות במגש.
מטלטלים את הסיר בזהירות רבה למניעת הדבקות הקובות אחת לשנייה או לתחתית הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור כ- 10 דקות נוספות

בתאבון……