מתכון לדגים מרוקאים חריפים

דגים מרוקאים חריפים הם סימן ההיכר של ארוחות השישי אצל מרבית המשפחות בישראל ולעתים מוגשים בווריאציות שונות. חברת ישראל פלדמן בע"מ, אחראית לשיווקם של דגים ייחודים וגם של הדגים המתאימים למתכון זה והם הבורי, המושט או הפורל.

מצרכים:

דגי מושט/פורל/בורי לפי הכמות הנדרשת מבית ישראל פלדמן בע"מ
2 גמבות אדומות
3 גזרים
2 עגבניות
ראש שום
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור כוסברה
רסק עגבניות
פלפלים חריפים קטנים מיובשים
פפריקה אדומה, מלח, פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה

הכנת הסיר: לוקחים סיר רחב ומשמנים אותו באמצעות שמן הזית. פורסים את הגמבה האדומה לפרוסות עבות ומניחים אותן בתחתית הסיר, כאשר הקליפה מונחת על גבי תחתית הסיר. פורסים לרצועות את הגזרים ומפזרים אותן מעל הגמבה. לוקחים חצי ראש שום וחותכים את השיניים לחתיכות גסות ומפזרים מעל הגזר, שעליו מניחים כמות קטנה של פלפלים חריפים אדומים ומיובשים. פורסים את העגבניות לרוחב ולפרוסות עבות ומניחים אותן מעל הפלפלים. בנקודה זו מניחים את הדגים, מבית ישראל פלדמן בע"מ, מעל התערובת בסיר ועליהם מניחים את הפטרוזיליה והכוסברה שקצוצים גס.

הכנת הרוטב: לוקחים 5 -6 כפות גדושות של רסק עגבניות ומערבבים אותן עם שתי כוסות מים רותחים ותבלינים. את הרוטב שופכים מעל הסיר ושמים על הגז כאשר משתמשים באש גדולה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים לדגים להתבשל כחצי שעה. ישראל פלדמן בע"מ מאחלים לכם בתיאבון!