מתכון לקיש פטריות,בצל חצילים וגבינות

מתכון לקיש פטריות,בצל חצילים וגבינות

לקלתית
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה לחתוך לקוביות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 ביצה
3 כפות שמנת מתוקה

למילוי הקיש

40 גרם חמאה
2 בצלים חתוכים לחצי ירח
2 שיני שום כתושות
15 יח' פטריות חתוכות גס
1 כפית אורגנו יבש או תימין
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
10 יח' חצילים מטוגנים עבים -ניתן לאפות בתנור כ 20 דקות עם מעט שמן
100 גרם גבינת קשקבל
100 גרם גבינה צהובה
7 יח' של גבינת פורמג'י חתוכות לעיגולים מעט עבים.
6 עלי בזיליקום טריים -לא חובה

רוטב רויאל
1 כף קמח
חצי כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה (200 גרם)
מעט פלפל שחור
מעט מלח
קורט אגוז מוסקט
אופן הכנת רוטב רויאל:
מערבבים את כל החומרים יחד למעט הקמח. את הקמח מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב כל הזמן. עד שמגיעים לתערובת חלקה

אופן ההכנה קיש פטריות,בצל ,גבינות וחצילים

להכנת הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי
עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.
להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל הגבינות והחצילים למעט הפורמג'י ומערבבים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ בתבנית של 28 ס"מ קוטר.
מוסיפים את המילוי, שופכים את הרויאל בעדינות מעל כל הקיש. מוסיפים עלי בזיליקום ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור.
מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה.