מתכון למאפיה גבינה – שושני גבינות

מתכון למאפיה גבינה – שושני גבינות.

מצרכים:
קילו קמח
100 גרם חמאה
2 כפות שמרים
כף מלח
כף סוכר
ביצה אחת
2 וחצי כוסות מים
רבע כוס שמן

אופן הכנה:
ללוש היטב את כל החומרים עד לאיחוד כל החומרים.
להניח בקערה מכוסה כשעה להתפחה.
לאחר שעה לחלק את הבצק ל4 חלקים.
לרדד כל עלה ולמרוח את המלית לגלגל לגליל ולחתוך בעובי של סנטימר וחצי
להניח בתבנית משומנת ולהתפיח עוד כ20 דקות.
להכניס לאפיה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
לאפות כחצי שעה.

סוגי מליות:
מלית גבינה:
250 גרם גבינה לבנה
גביע קוטג
200 גרם גבינת פטה או בולגרית מגורדת בפומפיה
100 גרם גבינה צהובה.
לערבב את הכל ולמרוח על הבצק.
(מלית זו מספיקה ל2 עלים של הבצק)

מלית בצל מטוגן:
לחתוך 3 בצלים לרצועות ולטגן עד הזהבה ולמרוח על הבצק.

*טיפ- ניתן למרוח על הבצק פסטו וגבינה צהובה מגורדת